1994 Wilhelmina - Flower Power

Wagen 4: Flower Power

Buurtschap Wilhelmina

Ontwerper: -


Omschrijving programmaboekje:

Wie kent ze niet .... de hippy's uit het eind van de 60-er jaren? Zij waren de uiterlijke symbolen van de hang naar vrijheid, naar onderlinge liefde en genegenheid.
Deze nieuwe stroming was in feite een verzet tegen de naar hun mening te strak georganiseerde maatschappij, tegen de (koude) oorlog, de welvaart en tegen het steeds maar werken aan de 'carriƫre'.
De muziek was bij de 'Flower Power' ook een belangrijke vorm om zich te uiten en de beide jonge dames op deze wagen worden dan ook omringd door de muziek van de Beatles en Jimmy Hendrix en het lijkt of ze het wel uit willen schreeuwen: 'vrede op aarde en vrijheid voor alles en iedereen'.


Juryrapport:

In tegenstelling tot de zee geslaagde uitbeelding van de kleding, waren de gezichten beduidend minder.
Het (te) kleine ('ban-de-bom'-) vrijheidsteken was wat buiten de verhoudingen. Kon ook dynamischer. (bijv. "spelende" gitaren in plaats van deze als versierelement).
De wagen had een goed opbouw, was goed 'te bekijken' en de draperieƫn waren ronduit prachtig. Ook de portretten van de Beatles verdienen lof. Prachtige vlag! De diverse elementen liepen vloeiend in elkaar over.

4e plaats - 346 punten