1999 Oud Dommelen - Summer of Love

Wagen 9: Summer of Love

Buurtschap Oud Dommelen

Ontwerper: Robert Claassen


Omschrijving programmaboekje:

Het turbulente einde van de jaren ’60 werd getekend door grote veranderingen. Een sociale revolutie werd ingeleid. Men zocht nieuwe inzichten door te experimenteren met drugs. Het modebeeld werd volledig overhoop gehaald en de muziek werd spectaculair verrijkt met nieuwe stijlen. De Vietnam-oorlog woedde onverminderd voort, wat leidde tot enorme vredesdemonstraties. Maar het was vooral de tijd van de bloemenkinderen, die samenkwamen in parken en op muziekfestivals. Om samen te zingen, de liefde te bedrijven en de vrede te prediken. Om samen het pad naar een nieuwe tijd te effenen.


Juryrapport:

Wat een lef om een dessin als thema voor een corsowagen te nemen. De zingende koppies in de bloemen maken de LSD-trip compleet.
De monumentale broeken vormen een goed contrast met de gammele bovenlichamen. Die swingen mooi mee met een bewegende wagen. Wagen en figuratie vallen hier heel goed samen: het koor vormt een perfect straatbeeld. De zwarte pomponnetjes waren in voldoende mate aanwezig en dat heeft hier een hele mooie typografie opgeleverd.
Deze wagen behoort men in beweging te zien. Stilstaand en zonder muziek (precies luid genoeg) is hij niet zo bijzonder. Bovendien maakt de voorste wagen het geheel een beetje los. Hij had er niet bij hoeven zijn.

2e plaats - 459 punten