2002
Omschrijving Thema: The Naked Chef had het zo smakelijk niet kunnen opdienen. Zondag 8 september serveerden de Valkenswaardse wagenbouwers hun culinaire dahliagerechten aan het toegestroomd publiek. Want "Delicatessen", of alles waarvan een mens kan genieten, daar ging het Bloemencorso in 2002 over. En meer dan ooit ging het genot van Bloemencorso Valkenswaard dit jaar ook door de maag. Want met een thema als Delicatessen mocht de inwendige mens natuurlijk niet ontzien worden. Daarom waren er dit jaar bijzondere "fijnproeverij-kramen", waar diverse restaurateurs hun Delicatessen aanboden. Bloemencorso Valkenswaard, dat smaakt naar meer!
Juryleden: Erica Goudsmit, Pieter Hildering, Theo Laurijsen, Fien Peeters, Arie van Rangelrooij, Jhr. Sigismund de Ranitz. Juryrapport Algemeen: De grenzen van het thema 'Delicatessen' zijn uitgebreid verkend. Dat heeft bijzonder fraaie en originele maar ook spectaculaire wagens opgeleverd. Daar waar de themavertaling ook visueel geslaagd is levert het een goede, je kunt ook zeggen 'smakelijke' wagen op. Een wagen waarbij zoiets minder gelukt daarentegen, wordt al gauw als vergezocht beoordeeld. Desondanks is de jury de mening toegedaan dat het Corso ook dit jaar die steigende lijn heeft weten vast te houden. Iets dat waarschijnlijk het gevolg is van het gebruik van een thema, voor de buurtschappen telkens weer een uitdaging die ze extra motiveert er iets moois van te maken. De dahliakleuren rood, oranje en goudgeel waren niet voldoende verkrijgbaar - de jury heeft niet gemerkt dat dit van invloed is geweest op de kleurkeuze bij de verschillende buurtschappen. Van de twee buurtschappen die 50 jaar bestaan, t.w. Buurtschap Leenderweg en Wilhelmina, reden mini-wagens mee zoals ze 50 jaar geleden begonnen zijn. Een leuke introductie in de stoet! Brand in de tent bij Dommelkant! En de reaktie hierop heeft voor een grote saamhorigheid gezorgd tussen de buurtschappen. En misschien door de grote publiciteit ook voor veel publiek. 2002
Wagenprijs: Kompas
> Foto's Corso 2002 - Bart van der Smitte
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||