2006 Leenderweg - Tango

Wagen 6: Tango

Buurtschap Leenderweg

Ontwerpers: Janneke v.d. Biggelaar en Marieke Valkenburg


Omschrijving programmaboekje:

Van het begin was ons doel duidelijk; geen traditionele corso wagen ontwerpen. Dus rondom het thema Tango werden al vlug dingen verworpen.
Door onze grafische achtergrond zijn we op het idee gekomen om typografisch te werk te gaan. Waarom niet de wagen het woord letterlijk laten uitspellen? De invulling van de letters zou wel visueel sprekend moeten zijn, afbeeldingen
die nauw verbonden zijn met de Tango, met veel beweging. Dat is bereikt door de letters onafhankelijk, in tegengestelde richting van elkaar te laten draaien.
Tegengestelde bewegingen en het push en pull effect zie je terug in de dansstijl Tango.


Juryrapport:

Een gewaagd ontwerp! De letters waren monumentaal, (blokletters). In de Tango stijl zou een ander lettertype misschien beter gepast hebben.
Deze gestileerde wagen was duidelijk ingekleurd, dit benadrukte wel de vorm, maar maakte de letters zwaarder in plaats van zwieriger. Het draaien van de letters maakte de wagen wel losser maar de Tangosfeer kwam er niet echt uit.
Het push en pull effect waar jullie over spraken kwam niet echt uit de verf. Erg jammer. De bandoneon op de onderkant van de wagen, ook gestileerd, suggereerde dat de wagen in en uit elkaar getrokken kon worden.
De strakke inkleuring leidde er toe dat je de reliƫfs amper kon onderscheiden. Al met al een strak, niet alledaags ontwerp waar net iets meer uitgehaald had kunnen worden.

12e plaats - 288 punten