2006 Wilhelmina - Zo zout hebben we ze nog niet gegeten

Wagen 8: Zo zout hebben we ze nog niet gegeten

Buurtschap Wilhelmina

Ontwerpers: Patrick Wijnen, Rudy Slegers, Bert Michiels en Jolijn Schoofs


Omschrijving programmaboekje:

Zydeco is de muziek die zijn oorsprong vindt in de arme, Frans-sprekende bevolking van Louisiana. De muziek bracht afleiding en moest er voor zorgen dat er leven in de brouwerij kwam. Geen treurige, eentonige muziek, maar juist vrolijke energieke muziek waarbij de voeten als het ware vanzelf in beweging komen.
De wagen haakt aan bij het vrolijke van de muziek. Ook al leeft men in armoede, 's-avonds is er toch Zydeco muziek, zijn de mensen toch vrolijk, en wordt het gewoon een feest!


Juryrapport:

‘Wilhelmina’ presenteerde zich met een mooi gemaakte wagen, waarin veel functionele andere materialen waren verwerkt. Vooral de krokodil van omgevouwen blaadjes en de typografie van de bloemen verdienen lof. De gekozen kleuren en de transparantie hadden een kwaliteit die de jury opviel. Toch was de wat grove figuratie van m.n. de gezichten en lichamen de reden van een wat lagere jurywaardering.
De wagen figureerde in de parade als een dubbel podium voor de Zydecomuziek - die live! -
zeer goed werd vertolkt en als ook folkloreact theatraal prima werd uitgespeeld.
De integratie van act en wagenbeeld schiepen een vrolijk en kleurrijk straatbeeld waaraan veel kijkplezier te beleven viel.

10e plaats - 311 punten