2008 Crescendo - The Incredible Pigs Flight

Wagen 12: The Incredible Pigs Flight

Buurtschap Crescendo

Ontwerper: Ger Gijsbers en Marco Smets


Omschrijving programmaboekje:

Een zucht gaat door het publiek, adembenemend, onvoorstelbaar, onovertroffen…..
Als ware evenwichtskunstenaars zweven onze artiesten als een roze wolk door de piste.
Dan, een beweging, een flits, het gaat maar net goed, of is dit alles onderdeel van een zorgvuldig geplande act en zal ook deze ‘Incredible Flight’ goed aflopen?


Juryrapport:

Een zeer gewaagd ontwerp met een afwijkende compositie. Rondom de wagen lopend en kijkend gaf de wagen van iedere kant een mooie, verrassende doorkijk.
Op de voorzijde na, die was erg massief zodat je tijdens de parade echt moest wachten tot de zijkant zichtbaar werd om een goede totaalindruk van de wagen te krijgen.
Wat daarbij wel een groot compliment verdient was de manier waarop het voorfront was ontworpen en gemaakt: schitterende grafische voorstellingen van Amerikaanse
reclameteksten uit het einde van de 19e eeuw die bovendien technisch gezien zeer goed geprikt waren. Het middenstuk van de wagen was met al die stoelen echt een gedeelte waar je voor moest gaan zitten. Erg druk en rommelig met veel stalen poten waardoor het ontwerp een beetje verzandde in een storend gedeelte van de wagen.
De varkens zelf waren goed gemaakt en leuk uitgewerkt. Ook de openscheurende wand met daarop het verplichte logo van "Il Circo Classico" was een sterke en knap uitgevoerde vondst van de ontwerpers. Tijdens de parade werd de erg drukke wagen gecompenseerd door een tamme en matige muzikale omlijsting.

11e plaats - 323 punten