2008 Dommeldal - Amazing Monkeys - Komt allen naar ons circus

Wagen 13: Amazing Monkeys - Komt allen naar ons circus

Buurtschap Dommeldal

Ontwerper: Wilfried van Meijl en Ron Hoogmoet


Omschrijving programmaboekje:

Komt allen naar ons circus

Het wordt feest in het dorp want het circus is gearriveerd! Onze krachtpatsers zullen u versteld doen staan met hun kunsten, onze vrolijke clowns zullen u onbedaarlijk laten lachen en onze dieren vermaken u met hun capriolen.
Volg onze felgekleurde brandweer auto met de ondeugend groep apen en stap daarna binnen in de grote circustent.
Plezier gegarandeerd!


Juryrapport:

Deze wagen zat er erg goed in elkaar omdat voor het simpele gegeven van brandweer auto was gekozen. Hierdoor kreeg het object (de auto/vrachtwagen) de body waaraan de gehele apenkermis kon worden opgehangen. De apen deden denken aan figuren uit een apenjazzband. De aapfiguren op de auto waren goed gevormd en verder getuigde de auto ook van een enorme detaillering. Op het plein was deze wagen dan ook een van de uitblinkers.
Tijdens de straatpresentatie kon het publiek zien dat er met veel enthousiasme een performance werd gedaan. Het kleine wagentje (de waterpaal) was een goede vondst waaromheen de groep zich goed kon bewegen en als een geheel voor de brandweer wagen uitliep. Wat niet helemaal goed uit de verf kwam waren de vlammen die de brandweermensen met zich mee droegen. Deze waren net te klein om als vlammen op te vallen. De schmink van de van de brandweermensen had iets opvallender gemogen, denk bijvoorbeeld aan echte maskers zodat de gezichten nog meer aap waren geweest. Het geluid van de sirene was heel goed maar dit had misschien ook afgewisseld kunnen worden met een ander geluid. Wanneer het komend jaar nog beter over de straatpresentatie/performance wordt nagedacht dan kan de grootste stijger en de kinderjury prijs misschien worden omgezet in nog weer een grotere prijs.

5e plaats - 376 punten
Kinderjuryprijs - Grootste stijger