2008 Oud Dommelen - Doorgezaagd

Wagen 7: Doorgezaagd

Buurtschap Oud Dommelen

Ontwerper: Robert Claassen


Omschrijving programmaboekje:

Zegt de oude man zonder armen tegen de beenloze jonge vrouw; ‘Wij twee zouden een prachtig mens zijn’.
Het is oude wijsheid dat waar gehakt wordt spaanders vallen, zo ook soms in het circus. Zeker wanneer een bizarre troep doorgewinterde circus artiesten de magie van de doorzaagact meester willen worden.
De messen zijn geslepen, de zaag wordt in stelling gebracht.
Een nieuwe act in voorbereiding….. maar wie scherp kijkt ziet dat de act zich eerder al van zijn spelers meester maakte.


Juryrapport:

Oud Dommelen heeft dit jaar met het ontwerp ‘Doorgezaagd’ een prachtig stukje originaliteit en creativiteit laten zien! Geen vertrouwde vormen maar gaan voor vernieuwing, dat is durf. Op het plein oogt de wagen fragiel maar prikkelt de fantasie! Wat zal er gaan gebeuren?
De compositie is goed en het geheel ziet er grappig uit. Door de inkleuring worden sommige delen versterkt en andere juist luchtig. Het zaagwiel ziet er glinsterend gevaarlijk uit.
In de parade ziet de figuratie er origineel en goed uit, ze voeren de act ook overtuigend uit. De opbouw en de uitvoering van de act was veel te lang. Het publiek moet het allemaal kunnen zien (begin tot eind). Jammer dat de techniek het snel liet afweten zodat de act niet meer getoond kon worden aan het publiek. Het spel van de spreekstalmeester vormde samen met de muzikale omlijsting een dramatisch geheel.
De kostuums zagen er verzorgd uit en de grappige effecten hadden een meerwaarde aan de wagen (broeken aan elkaar/geen hoofd/man en vrouw. De wagen zorgde voor vermaak en sfeer bij het publiek!

2e plaats - 392 punten