2011 Crescendo - De Nozzels

Wagen 11: De Nozzels

Buurtschap Crescendo

Ontwerper: Stefan Veroude


Omschrijving programmaboekje:

Bij het verdelen van de neuzen
Heb ik vrij ver vooraan gestaan
In feite komt eerst mijn neus binnen
En even later kom ik er achter aan

Om mij te feliciteren
Begin je aan een hele klus
Daarom houdt men het vaak
Bij de ordinaire handkus

Als men mij dan toch
Perse drie keer wil zoenen
En ze zoeken de kortste route
Dan zeg ik altijd
Dat ze bij mij achterom moeten


Juryrapport:

Met de vrije en eigenzinnige interpretatie van het thema van het gedicht maakte buurtschap Crescendo voor zichzelf de weg vrij om volledig te doen wat ze zelf wilde. De vrije fantasie in uitvoering en performance leverde tijdens de parade een prachtig schouwspel op.
Tijdens de beoordeling op het plein kwamen de wagens minder uit de verf, omdat ze nog niet bemand en in gebruik/functionerend waren. Dat was ook de reden waarom de wagen in de beoordeling van de jury niet bij de eerste drie eindigde. Tijdens de parade begonnen de kleurrijke wagens, door de figuranten in hun blije bolle huisjes, pas echt te leven.
De eerste wagen was qua vorm wat minder dan de tweede, maar de waterval op de eerste wagen was een fantastische en originele vondst, die perfect functioneerde tijdens de parade. Voor zover de jury kon nagaan, was dit de eerste keer in de geschiedenis van het Corso dat er een waterval op een wagen te zien was. De tweede wagen was met de pittoresk vormgegeven huisjes, het grappige spoorbaantje en de Paranozzel een absolute blikvanger.
Crescendo bracht met de uitvoering en performance het publiek helemaal in de sprookjessfeer van de zelfbedachte Nozzels.
Het buurtschap bracht het Larieland gevoel uitstekend over. Ook het publiek en de kinderen dachten daar zo over: Crescendo ontving zowel de Publieksprijs als de Kinderjuryprijs en was met een 5e plaats  bovendien de ‘Grootste Stijger’.
De jury hoopt volgend jaar weer te genieten van het enthousiasme, fantasie en plezier van dit veelbelovende buurtschap.

5e plaats - 417 punten
Grootste Stijger
1e Prijs Kinderjury
ED Publieksprijs