2011 Graafschap - Op de vlucht

Wagen 7: Op de vlucht

Buurtschap Graafschap

Ontwerper: Mark Pijnenburg


Omschrijving programmaboekje:

Ik vlucht van zaal tot zaal
Niet wetend wie ik achterna ren
Altijd met mezelf aan de haal
Niet inziend dat ik een lafaard ben
Want in iedere zaal waar dan ook
Sta ik in feite mijn tijd te verknoeien
Denkend dat ik vrijheid heb
Als ik anderen weet te boeien
Wanneer ga ik eindelijk inzien
Wat ik allemaal ontbeer
Op de momenten dat ik
Al die mensen amuseer
En stop ik met vluchten
Op zoek naar onafhankelijkheid
En mijn constante vrijheidsdrang
Om ga zetten in vrije tijd


Juryrapport:

Tijdens de beoordeling op het plein viel de jury deze wagen op als ‘de wagen van de benen’. Er waren veel mooie details te zien op de wagen van buurtschap Graafschap. Zoals de netkousen waarbij op de kruizen van de metalen draden, heel subtiel een dahlia was aangebracht. Of het detail van het logo van Armani op de broek. In ieder geval waren de mannenbenen met veel oog voor detail gemaakt. De plooien in de broek die in verschillende bloemkleuren waren uitgevoerd waren ook zeer goed gedaan.
De diagonale spiegeling was een mooie vondst en paste ook in het thema van de twee kanten, maar het maakte de wagen qua vorm en als sculptuur toch minder interessant. Eigenlijk was alles op de wagen heel mooi van detaillering maar dat was volgens de jury tegelijkertijd het manco van de wagen. Alles was met zo veel oog voor detail vormgegeven dat de ‘overall’ vorm in het gedrang kwam.
Tijdens de parade was veel te zien. Een mooie club figuranten die zeker een goede interactie met het publiek had.
De zakenmannen met lingerie in hun aktetassen lingerie hadden zitten, sprak tot de verbeelding van alle juryleden. Het was ook een goed idee dat de travestieten in de benen verwerkt waren.
De jury vond wel dat de interactie met het publiek van deze figuranten iets meer had kunnen zijn. De wagen was in zijn geheel erg complex. Daarom was niet voor iedereen direct duidelijk wat het thema was. Alles bij elkaar was de wagen van Graafschap een wagen waar men steeds nieuwe dingen ontdekte omdat de wagen in zijn details van een uitzonderlijke klasse was. Uiteindelijk eindigde Buurtschap Graafschap op een 12e plaats wat komend jaar, met een aantal strategische aanpassingen, makkelijk een hogere positie kan worden.

12e plaats - 375 punten