2011 Leenderweg - Ik hoor d´r bij

Wagen 14: Ik hoor d´r bij

Buurtschap Leenderweg

Ontwerper: Stefan van Wijchen


Omschrijving programmaboekje:

Ooit dacht ik
Wat ik dacht
En zei ik
Wat ik zei

Nu denk ik
Wat ik zeg
En zeg ik
Wat ik denk

Eindelijk,
Ik hoor erbij


Juryrapport:

Hoe korter het gedicht, des te moeilijker het ontwerp. Oftewel, erg knap om aan de hand van dit gedicht met zo’n geweldig idee te komen! Ook de uitwerking ervan is verbazend knap gedaan. De statische presentatie is indrukwekkend. Vanuit iedere hoek is het ontwerp verrassend. Goed gekozen is het water-effect. Je ziet de poten van de zwanen als het ware gewoon door het water spartelen! Het gebruik van de koolbladeren is supergoed gedaan: je snapt er de bedoeling meteen van: dat is het bewegende water. Dit is een modelvoorbeeld voor het gebruik van alternatief materiaal.
Wat ook getuigt van professioneel prikwerk is het gebruik van verschillende soorten witte dahlia’s op de vleugels van de zwanen. Op afstand lijken het net veren. Zeer knap prikwerk. Het jolige eendje contrasteert goed met de rest van de wagen: de goedgekozen felle kleuren en een cartooneske uitstraling maken de bedoeling van de ontwerper erg duidelijk. Tijdens de parade kwam er weer een indrukwekkend geheel aanrijden. Echter, we vonden het muziekkwartet net niet uitbundig en overtuigend genoeg spelen om zo dit jolige eendje bij te staan.
Verder was de animatie van de figuranten geen echte versterking van de titel “ik hoor erbij”. Al met toch een knappe uitwerking van het gedicht in een harmonieus, prachtig uitgewerkt kijkspektakel die statisch erg sterk en veelbelovend overkwam maar tijdens de parade ietwat brutaler had mogen zijn.

6e plaats - 414 punten
Fotografieprijs