2016 Kompas - Hersenspinsels

Wagen 5: Hersenspinsels

Buurtschap Kompas

Ontwerp: Stijn van Korven


Omschrijving programmaboekje:

Verliefdheid maakt dat je maar aan één ding kunt denken: de ander. Liefde? Of slechts lust? Gedachten schommelen heen en weer op golven van ragfijn spinnenweb. Je raakt erin verstrikt. Welke hersenspinsels passeren de revue? Of kijk je dieper, naar je hart, in je ziel. Lust?
Of toch liefde? Weet jij wat je denkt, voelt? Is het een droom of een nachtmerrie?

Laat je tegenpool je aantrekken en geef je over aan een alleszeggende kus...


Juryrapport:

THEMA/ONTWERP
Hersenspinsels van liefde en lust zijn een mooi uitgangspunt. Niet letterlijk Bosch, maar hij zou het wel bedacht kunnen hebben. Een visioen speelt zich af in het hoofd en dus een prima vertrekpunt voor een ontwerp.

VAKMANSCHAP
Het zachte van de vrouw en het stoere van de man zijn aan de buitenzijde duidelijk zichtbaar. Details in prikwerk op het hoofd van de man zijn mooi gedaan. De enorme haardos van de vrouw camoufleert de wagen. Het gebrek aan bloemen is opgelost met koolbladeren. Dit doet helaas wel afbreuk aan het verder zorgvuldig gekozen kleurenpallet. Waren er geen creatievere oplossingen te bedenken?
De hoofdlijnen van de drie vormen zijn wat grof en een transformatie naar een nieuwe vorm blijft uit
.
BELEVING
Verrassend is de lust van de vrouwen en de nerd-achtige watjes van mannen. Leuk bedacht en zeer goed geacteerd door de figuranten. De dramatische opera geluiden vullen de sfeer goed aan.

TOTAAL
Het mooie idee dat in een relatief eenvoudig beeld gegoten is, mist helaas toch een beetje de X factor die een kus teweeg had kunnen brengen.

(gedeelde) 11e plaats - 835 punten
Ontwerpprijs