2001 Dommeldal - ´Let the games begin´

Wagen 8: ´Let the games begin´

Buurtschap Dommeldal

Ontwerper: -


Omschrijving programmaboekje:

Proef de sfeer van het meest sportieve element van deze tijd, welke voortvloeit uit het oude Griekenland en in 1896 door Pierre de Coubertin nieuw leven werd ingeblazen. Duizenden atleten die er vier jaren lang alles aan gedaan hebben om hier maar goed te kunnen presteren, om hier hun land te vertegenwoordigen, om hier met de beste atleten van de wereld een sportieve krachtmeting te beleven, waar fair-play hoog in het vaandel staat en waar 's werelds meest gewilde medailles te verdelen zijn. Wat wordt het? Goud...? Zilver...? Brons...? De openingsceremonie is in volle gang, de vlam is ontstoken en de atleten staan er helemaal klaar voor, dus: LET THE GAMES BEGIN.....


Juryrapport:

De sfeer van het oude Griekenland en de witte torso's vormen een mooi contrast met de 'moderne' wielrenners. Het ontwerp omvat veel en is erg divers.
Op onderdelen is deze wagen zeker mooi, met sterk uitgewerkte nuances (o.a. van het vuur).
De figuratie is erg strak en houdt daardoor de (statische) wagen dynamisch. Heel knap!. Overigens is de act niet altijd even duidelijk, ondanks het feit dat ze heel erg lijkt op die van de echte Games.

10e plaats - 370 punten