2001 Reisvenne Oranje - Het Toernooi

Wagen 10: Het Toernooi

Buurtschap Reisvenne Oranje

Ontwerpers: Dave Schaeken en Gustaaf Geldens


Omschrijving programmaboekje:

In de verte klinkt bazuingeschal.
De ophaalbrug wordt kletterend neergelaten.
Het volk wordt uitgenodigd voor het toernooi.
Op de binnenplaats prijzen marskramers hun koopwaar aan, terwijl jongleurs, vuurspuwers en acrobaten het publiek opwarmen.
Het grote moment is daar...
Twee geharnast ridders verschijnen ten tonele op hun fraai uitgedoste strijdros. Zij gaan de uitdaging aan en zullen strijden om de sluier van de schone jonkvrouwe.
Onder tromgeroffel en denderend hoefgetrappel stormen de twee dappere strijders op elkaar af. Een welgemikte stoot...
Krakend versplinterd een lans op het schild van de tegenstander en onder luid gejuich stort de verliezer ter aarde. Het toernooi is ten einde, het volk is vermaakt...


Juryrapport:

De winnaar van de Publieksprijs 2001!
De ruiters met hun bewegende armen hebben een enorme impact: in gedachten hoor je het wapengekletter. In werkelijkheid wordt het niet zo'n knallend spektakel, want vlak voor de klap houden ze in...
Het blijven twee buurtschappen maar ze maken twee bijna identieke wagens. Die wagens spiegelen elkaar maar het wordt niet veel meer dan de som der delen. Al is ook de verhouding tussen ridder en paard zoek, het levert een fantastisch plaatje op. Origineel voor de jury is het feit dat de ene ridder achteruit rijdt. De dierenact versterkte het thema niet en leek er wat met de haren bijgesleept. Deze krachtenbundeling is leuk voor één keer.
* Het paarse paard kijkt dreigender door z'n diepliggende ogen. De koning kijkt chagrijnig.

6e plaats - 385 punten
Publieksprijs