2001 Wilhelmina - Samba da Dahlia

Wagen 12: Samba da Dahlia

Buurtschap Wilhelmina

Ontwerper: -


Omschrijving programmaboekje:

Carnaval; een feest voor het volk, maar vooral ook dóór het volk. Bij dit katholieke feest worden op de avond voor aanvang van de vastenperiode, de bloemetjes nog één keer stevig buiten gezet. Vanuit de periode van de slavernij is dit feest in Brazilië samengesmolten met de samba. Samba betekent: 'Dans van de navels'. Samen leidt dit tot het meest sprekende volksfeest ter wereld.
Op die ene dag heeft alles en iedereen feest. Op die ene dag laat iedere sambaschool zien wat ze kan. En op die ene dag staan de voeten geen moment meer stil. Ga met ons mee naar die ene dag, en voel het ritme van de samba...


Juryrapport:

Als een heerlijke fruitcocktail deint de Samba door de straten. De winnaar van de Overall prijs 2001 is een tropische verrassing met bijpassend vorm- en kleurgebruik. De vier kleinere wagens vertonen een fraaie kleuropbouw die ook perfect aansluit bij de figuratie.
De vijfde wagen - eigenlijk een traditionele corsowagen - verbeeldt een prachtig gezicht met druppels en balletjes en een vette wenkende knipoog. De figuranten dansen en deinen onvermoeibaar en niemand realiseert zich nog dat het regent.
Eigenlijk vormt deze deelnemer een stoet in de stoet. De feloranje kostuums vallen erg uit de toon, ze staken mager af bij de rijke costumering van de overige figuranten.

1e plaats - 467 punten