2010 Hazestraat - In Vervoering

Wagen 4: In Vervoering

Buurtschap Hazestraat

Ontwerper: Paul van Schaik


Omschrijving programmaboekje:

Verleden, heden of toekomst van een krachtig rondtrekkend volk. De richting van het onbestemde gewezen door een gesternte-wijzer. In vervoering met een wagen die de kracht heeft van de hoornen van een ram. Die veiligheid borgen van voortbestaan.
In vervoering van een onbekende en voortdurende reis met ontdekkers, leiders, medebewoners, werkers en stuurlui.


Juryrapport:

“De reis is hun doel, de verbondenheid hun kracht” Deze ondertitel komt volledig tot zijn recht in deze indrukwekkende setting. Het decor en styling van de acteurs is van een hoog niveau. Ook de maatvoering van dit reizende theater maakt een verpletterende indruk, maar door het open karakter in de opbouw, wordt het nergens een kolossaal geheel. Het gevoel van kracht en volhardendheid wordt overtuigend weergegeven door centrale plaats van een enorme ram.
De gesternte wijzer is mooi uitgewerkt en trek de aandacht door zijn bewegende onderdelen. Er is veel aandacht voor details en men maakt perfect gebruik van toevoegende materialen. Vooral de keuze voor het verwerken van boomschors valt er goed. Het laat zich erg mooi combineren met andere onderdelen, die er op dit voertuig te zien zijn.
Op het plein komt deze corsowagen erg statisch over en is het niet meer dan een enorm decor wat veelbelovend staat te popelen, om zich in volle glorie te tonen aan iedereen in de straten. Wanneer we hem dan van een afstand aan zien komen, ondersteund door het spel en talloze figuranten, de opzwepende muziek en percussie, dan moet je wel in vervoering raken!
De acteurs die eindelijk bezit hebben genomen van hun veilige thuis, zijn bijzonder geconcentreerd bezig met hun rol al nomadenvolk en veranderen het statische decor in een wervelend schouwspel. Hierdoor is het uiteindelijk reisdoel ineens ondergeschikt geworden en mogen ze van de jury nog eeuwen blijven zwerven.

3e plaats - 439 punten

Fotografieprijs