2010 Oruva - Black Hole Discovery

Wagen 11: Black Hole Discovery

Buurtschap Oruva

Ontwerper: Peter, Niels en Martijn


Omschrijving programmaboekje:

Een zwart gat. Wel 25.000 lichtjaren van ons verwijderd. Niets kan eruit ontsnappen, het slokt alles op.
Wat erin gaat, kan nooit meer weg. Of toch? Geen mens is er ooit geweest. Hoe zou het zijn? Is het een begin of een eind? Ontdek ... het zwarte gat.


Juryrapport:

Op het eerste gezicht staat er op het plein een veelbelovende corsowagen.
Het gegeven van “de ontdekking van het zwarte gat”is erg uitdagend. Terwijl veel buurtschapen zich laten inspireren door bekende onderwerpen uit het verre verleden, gaat Oruva de toekomst in, richting het onbekende. De jury weet dit te waarderen. Het onderwerp wordt eigenzinnig weergegeven door gebruik te maken van andere vertrekpunten vanuit de ontwerpfase. De “black hole”wordt duidelijk gevisualiseerd door de enorme staalconstructie, die vanwege zijn zwarte kleur de mogelijkheid biedt om de lila kleurige robot een zwevend karakter te geven. De enorme maatvoering van het ruimteschip komt indrukwekkend over en belooft veel goeds in de straatpresentatie,
vooral door de audio en visuele mogelijkheden die ze ingebouwd hebben.
Ondanks het sombere weer komen de visuele effecten niet helemaal tot zijn recht, de lichteffecten zijn vaak te zwak en de beperkte kleurkeuze maakt een wat vlakke indruk.
Echter door goed gebruik te maken van de geschminkte acteurs die plaats hebben genomen op diverse in het ruimteschip en toepasselijke “space muziek”in combinatie met fraaie rookeffecten, wordt deze ontdekking toch een fraai schouwspel.

12e plaats - 332 punten