2010 Oud Dommelen - Trip

Wagen 10: Trip

Buurtschap Oud Dommelen

Ontwerper: Robert Claassen en Ingrid van Eijck


Omschrijving programmaboekje:

Lucy tript in de lucht met diamanten,
Een trip naar nergens?
Ze tript op psychedelica,
Op zoek naar zichzelf, in zichzelf,
De deuren van perceptie openen wijd,
grenzen vervagen,
De geest is de kosmos,
De wereld op zijn kop.


Juryrapport:

Het beeld dat deze wagen op het plein direct oproept beantwoordt precies aan de omschrijving zoals die door de ontwerper is opgegeven. Een mooie open wagen waarbij de ontwerper veel risico’s heeft genomen: door het woord “trip” figuurlijk te vertalen naar een psychedelische ervaring is hij compleet afgeweken van de verwachtingen die je bij het thema expeditie zou verwachten. Gewaagd, maar wel getuigend van een grote creativiteit. En dat mag dan ook weer gewaardeerd worden en moet voor toekomstige ontwerpen zeker gekoesterd worden. Om daarnaast ook nog een alles op zijn kop te zetten was een originele en knappe vondst die daardoor een extra bijdrage leverde aan het thema.
Bij de eerste aanblik van de aankomende wagen in de parade leek deze net wat te klein. Als alles net een 10% groter zou zijn uitgevoerd dan was de wagen veel overtuigender en indrukwekkender geweest. In tweede instantie kwam de muziek te zacht over en bereikte daardoor niet het gewenste versterkende effect.
Dit kan met de ons ter ore gekomen technische problemen te maken hebben gehad. De zwevende figuranten kwamen lekker high over en waren daardoor een goede toevoeging. De “elfjes” deden ook leuk mee alleen was de kleurkeuze van de gifgroene leggings net te afstekend tegen de verder in kleuren en afwerking perfecte wagen.

5e plaats - 400 punten