2012 Borkel en Schaft - Sergiology

Wagen 2: Sergiology

Buurtschap Borkel en Schaft

Ontwerpers: Lianne Rijkers en Peter Mannaerts


Omschrijving programmaboekje:

Smaken ervaren als een religieuze, spirituele beleving? In het restaurant Oud Sluis (3 sterren) van Sergio Herman waan je jezelf in ‘In the House of God’. De gerechten in zijn keuken vertonen een wonderbaarlijke overeenkomst met iconen uit Bijbelse tradities.
In mei 2012 verscheen zijn welhaast culinaire bijbel: Sergiology. Van de hand van een meesterkok die als een ware Schepper zijn ziel en zaligheid in zijn creaties legt en de gerechten zijn ‘final touch’ geeft.


Juryrapport:

Als men in Duitstalige landen heerlijk gegeten heeft, dan roepen ze: "ich bin wie im himmel". De Engelse titel van deze corsowagen klopt dus als een zwerende vinger. De vertaling naar de vorm van een bedevaart valt bij de jury erg in de smaak. Goddelijke gerechten worden in deze processie letterlijk op handen gedragen. Alle onderdelen van deze stoet zijn perfect uitgewerkt ’ en de kwaliteit van het prikwerk is van een hoog niveau.
Aan de tatoeage die meesterkok Sergio Hermans moet symboliseren, kunnen we zien dat we hier met liefljiebbers te maken hebben.
Als we ons verdiepen in het verhaal, dan wordt ons het verhaal achter het chocolade pistool duidelijk. Dit is echter niet geval bij het grote publiek.
De figuranten daarentegen, zijn een waardevolle toevoeging aan het geheel. Zij zorgen ‘s middags in de straten voor een levendige vertelling, inzake de essentie van religie en koken. Het hele leven trekt aan ons voorbij, van vrome geestelijken tot verleidelijke dames, die verlekkerd hun waren aanbieden.
Ook de vergelijking van wierrook en geuren uit de keuken wordt goed uitgebeeld.
Terecht wordt dit buurtschap dan ook beloond met de derde prijs en stijgt men met maarliefst 37 punten ten opzichte van de vorige editie.
Erg sterk in zijn details en mooi in zijn totale opzet!
De scheppers hebben hier inderdaad hun hele ziel en zaligheid in deze creatie gelegd.
We are "in The House of God"!

3e plaats - 437 punten