2012 Crescendo - KookKunst

Wagen 3: De Nozzels

Buurtschap Crescendo

Ontwerper: Stefan Veroude


Omschrijving programmaboekje:

In een oude, rustieke villa in het Brabantse Sint-Oedenrode is Restaurant Wollerich gevestigd. Hier zwaaien cuisinier Gerard en zijn vrouw Meriam Wollerich de scepter over een verfijnd culinair restaurant (1 ster) waar ongedwongen en gemoedelijk genieten nog echt centraal staan.
Samen met hun team maken zij van elk gastronomisch uitstapje een feest en zorgen ze voor een warm welkom.
Met als blijvend beeld een echte culinaire ervaring voor de genietende bezoeker. In een karakteristiek pand waarin de kunst van het koken centraal staat.


Juryrapport:

Een 8e plek in een sterk deelnemersveld is een aardige prestatie van dit buurtschap. 's Morgens op het plein kan hij ons nog niet erg overtuigen, maar in de straten later op de dag verdient hij zijn punten. Mooi geschminkte figuranten zorgen dan voor
een duidelijke verhaallijn. Onder de contouren van het dak van restaurant “Wollerich”, worden achter verschillende schilderijlijsten diverse stillevens getoond, die beginnen te leven als kok Gerard Wollerich bovenop de wagen zijn “kunst” bereidt.
De jury waardeert het gegeven om de kunst van het koken te verbinden met kunst in het algemeen.
Dat de oorsprong van het succes van deze meester-kok, in Nuenen ligt, wordt echter niet duidelijk gemaakt. Hierdoor wordt de link met kunstenaar Vincent van Gogh gekunsteld. De moderne touch wordt uitgebeeld door meisjes in jurkjes met een Mondriaan motief. Deze stijl stamt echter ver uit de vorige eeuw en dat deze meisjes de verschillende smaken zouden moeten uitbeelden, komt ook niet helemaal uit de verf. Zaken als mozaïek tegeltjes daarentegen, zijn een erg mooie toevoeging aan deze corsowagen.
Kortom, een nette wagen in de vorm van een notarissenpand‚ waarin de verbinding van de basis van producten in de keuken en in de kunst duidelijk wordt verbeeldt.
Alleen oppassen, dat Kunst niet gekunsteld wordt!

8e plaats - 404 punten