2012 Hazestraat - Blaauws Groen

Wagen 11: Blaauws Groen

Buurtschap Hazestraat

Ontwerper: Frank Schooleman


Omschrijving programmaboekje:

Geniet van dit culinaire feest! Topkok Ron Blaauw van het gelijknamige tweesterrenrestaurant in Amsterdam vindt dat uit eten een
feestje moet zijn voor iedereen!
In een ontspannen toegankelijke ambiance, zonder al te veel pretenties, laat hij u culinair genieten op sterrenniveau. Met een uiterste precisie en liefde worden de dagverse groenten uit zijn eigen groentetuin in Baambrugge verwerkt tot tong- en oogstrelende gerechten.


Juryrapport:

Het basisconcept betrof, zoals we van de Hazestraat gewend zijn, één groot basisgeheel. Alleen was er dit jaar een extra dimensie hieraan toegevoegd door middels twee diagonaal opgestelde vlakken twee gehelen weer te geven.
Zeer knap ontworpen, alleen kwamen de twee “gehelen” bij het voor- en achteraanzicht niet sterk genoeg naar voren.
De wagen moest het, statisch bekeken, echt van de zij-aanzichten hebben.
Wat verder direct opviel was het gedurfde kleurgebruik: als basis waren maar twee kleuren bloemen gebruikt. Dit gaf maakte het tot een mooi totaalbeeld zonder overbodige kleuren en vormen. Ook het gebruik van alternatieve materialen gaf een goede toevoeging aan het geheel.
Met name de mooi opgemaakte borden zorgden voor een subtiel contrast met de tweekleurig geprikte wagen. De detaillering van het prikwerk had, de Hazenstraat kennende, naar onze mening nét een tandje strakker gemogen.
De figuratie en de animatie waren tijdens de parade een grote toevoeging aan het ontwerp.
Zeker de heel overtuigend acterende orgelman die naast zijn knappe aankleding en schmink erg overtuigend zijn rol vervulde en de indruk wekte de hele wagen in zijn eentje voort te trekken. De muziekkeuze lag natuurlijk voor de hand. Amsterdam + draaiorgel = Tulpen uit Amsterdam. Logisch, maar toch had hier op muzikaal gebied iets meer creatiefs mee gedaan kunnen worden in plaats van het gebruikelijke herkenbare nummertje.

5e plaats - 429 punten