2019 Oud Dommelen - Leven in de Brouwerij!

Wagen 13: Leven in de Brouwerij!

Buurtschap Oud Dommelen

Ontwerp: Ted van Hout en Jolijn Schoofs


Omschrijving programmaboekje:

Oud Dommelen viert feest, en daarbij hoort in Dommelen een biertje. Een Dommels biertje! Oud
Dommelen bouwt dit jaar onze trots: Dommelsch!
De brouwerij bestaat 275 jaar, een bruisend feest, 275 jaar geschiedenis, en klaar voor de toekomst. Buurtschap Oud Dommelen begon precies 60 jaar geleden te bouwen bij deze
brouwerij. Een dubbel jubileum! Plop de biertjes maar open, wij zeggen: “Proost!”


Juryrapport:

Thema / Ontwerp
Wat een leuke en gezellige wagen! De oldtimer als eerste met de openstaande brouwersketel, gevolgd door de overgang van oude naar nieuwe verpakkingen van het bier door de jaren heen. Zeer feestelijk met een meer als geslaagde thema-benadering.

Vakmanschap
De kleurenkeuze zit goed, veel in dezelfde kleurenwaaier maar juist dit gaf een versterkt beeld naar ‘de tijd van toen’. Het gebruik van de zilververf op de bloemen gaf het perfecte beeld weer van het blikje, alsook in de tijdlijn van oud naar nieuw. Knappe geprikte tekeningen als etiketten en logo’s.
Aan de constructieve kant van de wagen is niets op te merken, de podia waren leuk in de brouwersketel en het houten vat verwerkt.
De papieren vlagjes versieren de wagen in de juiste feeststemming. De wagen is overal zeer netjes geprikt, alle technische zaken werden mooi weg gewerkt.

Beleving
Feest in de brouwerij, dat was zeker een feit! Live zangers en orkest deden het perfect en waren knap gekostumeerd. Figuratie was héél leuk qua act én al zeker met de originele zelfgemaakte ‘recycling’ kostuums. Zij brachten met z’n allen het feest in de brouwerij. Carnavaleske toets maar heel stijlvol.
De kater achteraan was subtiel en ludiek, gezien door iedereen.

Conclusie
Mooie en feestelijke paradewagen in zijn geheel met een verzorgde indruk. Ook getuigt het geheel van technisch vakmanschap bij het hele buurtschap. Dit geldt zowel voor de vormgeving, als de details en het uitbeelden van het thema waar de wagen over gaat. Top!

1270 punten / 4e plaats